Sistem Aer Conditionat ales inteligent !!!

Vreau sa va impartasesc experienta avuta cu un Client fericit.

Este vorba de Domnul Moldoveanu proprietar al SC.PINELA TOP SRL (Str.Prevederii 4).La aceasta adresa dansul detine un Supermarket cu o suprafata de 70 mp.

Ca si aparate de aer conditionat dansul avea instalate 3 Splituri de 12000(3,5kW),18(5,27Kw) si 24000 BTU(7 kW).M-a contactat Domnul Moldoveanu si mi-a spus ca nu-i fac fata echipamentele si ca este foarte cald in magazin si mi-a solicitat instalarea a 2 Convertibile Gree de cate 42000 BTU.

Am facut acesta Instalare(aparatele vechi au fost demontate) si primul rezultat cu adevarat remarcabil a fost ca Factura de energie elctrica a venit aparoape la jumatate(2700 lei in loc de 5300 lei ).Daca doriti sa-l intrebati pe domnul Moldoveanu ce parere are despre investitia facuta il puteti suna la nr de tel 0722701592.Oricum am facut un calcul cu dansul si 7 luni amortizeaza investitia.

Cum de a fost posibila aceasta reducere ?

Toate vitrinele frigorifice din Suprmarket degajau o caldura infernala care nu era contrabalansata corespunzator de puterea de racire a echipamentelor de aer conditionat.Astfel ca pe toata perioada de functionare atat vitrinele cat si aparatele de aer conditionat functionau la capacitate maxima.Acum cu noile aparate instalate ele termostateaza si consumul se reduce cu aproape 50 %.

 

Am scris acest articol pentru ca sunt convins ca multi proprietari de astfel de afaceri consuma si platesc mult mai multa energie de cat le este necesara.Sper ca un astfel de exemplu si altele similare ale colegilor nostri din domeniul HVAC sa-i ajute sa-si reduca Consumul si implicit Costurile.

Daca doriti sa adugati un comentariu sau o informatie suplimentara sunteti invitatii mei.