Scriu acest post pentru a atentiona asociatiile de proprietari, proprietari de apartamente in blocuri ce se vor reabilita termic.
In decursul acestui an am primit numeroase solicitari de la proprietari de apartamente care au fost reabilitate termic (izolate cu polistiren).Jumatate din solicitari au fost de la clienti prevazatori sau bine sfatuiti si aveau ca obiect demontarea unitatii externe a aparatului de aer conditionat cu inlocuirea consolei initiale cu una mai mare si apoi remontarea unitatii (dupa ce s-a pus termosistemul).O interventie(consta in 2 deplasari la client, in prima se demonteaza unitatea externa si se inlocuieste consola de prindere pe fatada cladirii iar in a doua se pune pe pozitie unitatea si se face punerea in functiune a AC-ului) valoreaza in jur de 200 lei (TVA INCLUS).
Cealalta parte din solicitari a avut la baza proprietari care s-au ales cu echipamente defecte (fara gaz) pentru ca au preferat sa nu apeleze la o firma de specialitate(pentru aceste operatiuni) si a preferat ca pentru "30, 40 lei" sa apeleze la baietii care puneau polistiren pe fatada………rezultatul fiind .pierderea in atmosfera a agentului frigorific.Cost pentru client (incarcarea echipamentului cu freon)=250 lei.
Parerea mea si cred ca si a Dumneavoastra este ca pentru fiecare domeniu exista oameni calificati iar in caz avem de "probleme" la ei trebuie apelat.
Un alt mod de abordare observat de mine si colegii mei este ………..hai ca nu e problema.strecuram noi cumva polistirenul prin spatele aparatului ..si nu mai trebuie sa mai dati bani sa-l demontati si apoi sa-l montati!
Este total gresit iar orice proprietar ar trebui sa se opuna acestui mod . Vom avea la sfarsitul lucrarilor un spatiu prea mic in spatele externei pentru a se face schimbul termic iar aparatul nu va mai functiona in parametri normali.
Daca ati observat ceva similar sau daca considerati gresite afirmatiile mele …………..va rog…….. va provoc la dialog.