Tehnologia Inverter

Aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter sunt pozitionate in ierarhie deasupra aparatelor conventionale cu tehnologia ON\OFF.

Dar ce inseamna si cum functioneaza aceasta tehnologie?

Trebuie mentionat faptul ca tehnologia Inverter a apararut la inceputul anilor 1900 si ca este utilizata in diverse domenii, printre care si cel al climatizarii.

Elementul raspunzator de racirea incaperii este compresorul, care la echipamentele cu tehnologie ON\OFF functioneaza astfel: la pornire functioneaza la capacitate maxima, iar in momentul in care incaperea a fost racita acesta sa ve opri, Aceste cicluri continue de pornire\oprire genereaza un consum ridicat de energie electrica.

Astfel, expertii au creat tehnologia Inverter. Modul acesteia de functionare este putin diferit. Mai exact, la pornire compresorul va functiona la capacitate maxima, iar in momentul atingerii temperaturii dorite, acesta isi va modifica viteza de functionare, fara a se opri. Astfel, aparatul distribuie in mod continuu aer in incapere, mentinand temperatura constanta.

Acum tindeti sa credeti ca functionarea continua este responsabila pentru consumul mai mare de energie. Uitati doua exemple din viata fiecarui om:

  • Sa luam in considerare un interval de timp de 30 de minute. Ce este mai greu? Sa va ridicati si sa va asezati pe scaun in mod repetat timp de 30 de minute? Sau sa stati in picioare in tot acest timp? Efortul depus pentru a sta in picioare este mai mic decat in cazul asezarii\ridicarii de pe scaun in mod  repetat.
  • Sa consideram ca avem de parcurs o anumita distanta. Ce este mai greu? Sa alergi cu viteza maxima, dupa care sa te opresti putin sa te odihnesti, apoi sa alergi din nou, repetand acest ciclu de mai multe ori pana la parcurgerea distantei? Sau sa alergi in mod constant cu o viteza potrivita, astfel incat sa poti alerga pe tot parcusul traseului fara oprire? Cu siguranta este mai eficient din toate punctele de vedere sa alergi constant cu o viteza potrivita.

 

Avantaje ale acestei tehnologii:

  • Consum de energie redus
  • Functionare silentioasa
  • Fiabilitate crescuta in timp