Aer Conditionat marca LG !Puterea Brand-ului!

Daca tinem cont de Volumele de vanzari declarate LG este lider la nivel mondial.LG este un brand foarte puternic la nivel mondial iar acest lucru valoreaza enorm.

Vreau sa va povestesc intalnirea mea cu un dezvoltator care doreste sa instaleze in blocul de 5 etaje proaspat construit echipamente de aer conditionat tip SPLIT.

Am avut cu dansul 4 intalniri si mai multe comunicari via email.Am ofertat initial echipamente dubluspit si triplusplit(Gama e MULTI) de la HAIER.Totul parea sa decurga bine pana cand a venit o contraoferta pe Henson la un pret mult mai mic(cu 25% mai mic).Mentionez ca pretul era cel mai important argument(trebuiau livrate apartamentele cu aer conditionat inclus conform contractelor indiferent de marca si deci interesul Dezvoltatorului era sa faca acest lucru la cel mai mic cost).

Am luat decizia sa prezint Dezvoltatorului o solutie "Ieftina"(exact ceea ce vroia Dezvoltatorul-Clientul meu).Aveam o oportunitate cu o promotie la LG "K09AH" 9000 BTU care imi permitea sa prezint Oferta noua la un pret un pic mai mare (cu 10 %).

Initial Dezvoltatorul nu a fost incantat de faptul ca nu am reusit sa cobor sub oferta cu Henson(mentionez ca dansul nu auzise de Hanson si nu stia nimic despre acest brand) dar cand a auzit ca este vorba de LG(un brand care il recunoaste -chiar are aparatura electrocasnica de care este multumit) si a analizat ca mai are de vandut cca 60% din apartamente(fiind convins ca faptul ca le ofera potentialilor clienti aparate de aer conditionat LG  – recunoscute de acestia si apreciate in comparatie cu Henson) a luat decizia ca cei 10% in plus merita.

 

DISCLAIMER: Mentionez ca in randul cunoscatorilor Hanson este un brand foarte respectat cu realizari deosebite in domeniul HVAC si eu nu vreau sa discreditez acest nume dar perceptia Consumatorilor despre acest brand este ca nu este mai bun ca LG.