Aer Conditionat Aer conditionat ieftin
 • Ce este aerul conditionat?

   

  Aer  conditionat –  aer menținut prin instalații speciale în condiții optime de temperatură, umiditate și puritate. (http://dexonline.ro/definitie/CONDIȚIONÁT)

  Acum ca stim definitia aerului conditionat, sa trecem mai departe, la echipamente.

  Aceste sunt de mai multe tipuri: split, dublusplit, multipslit; si cele cu capacitate mare: caseta, coloana, convertibile, duct-uri.

  Este evident ca cele mai intalnite sunt cele de tip Split. Pe acestea le intalnim nu doar la cladirile de birouri, ci bineinteles, si in casele oamenilor de pretutindeni. Aceste aparate au menirea sa asigure o atmosfera placuta, dar totodata, sa dea si un aspect ingrijit incaperii.

   

  Stiti ce inseamna abrevierea BTU?

  British thermal unit – este o unitate de măsură pentru căldură, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unei cantități de o livră de apă cu un grad Fahrenheit.

  Actual, standardul ISO 80000-5:2007[1] stabilește echivalentul SI la:

  1 BTU ≈ 1055,056 J

  care este o valoare rotunjită la acuratețea măsurăturilor practice a valorii calculate pe baza caloriei internaționale.

  (http://ro.wikipedia.org/wiki/British_thermal_unit)

  Pentru a fi siguri ca faceti o alegere buna, puteti sa va calculati singuri capacitatea aparatului de care aveti nevoie in functie de dimensiunile camerei. Pentru asta puteti intra AICI.

   

  Sa vorbim putin si despre benefiicile aduse de acesta:

  –          Multor oameni le scade atat capacitatea intelectuala, cat si capacitatea fizica, in conditii de caldura excesiva. Pentru asta putem apela cu incredere la aparatele de aer conditionat;

  –          Intr-o atmosfera placuta, oricine se simte confortabil si poate da 100% din ceea ce poate, si asta ne dorim cu totii;

  –          Daca aparatul este corect intretinut, atunci cu siguranta suntem feriti de particule de praf si/sau alte particule pe care aparatul le poate trage din exterior;

  –          Sa nu uitam de faptul ca atunci cand folosim aparatul, inchidem ferestrele, ceea ce duce la izolarea partiala sau chiar totala de zgomotul de afara;

  Despre tehnologia INVERTER stiti ceva?

  Cei de LG au creat un scurt videoclip in care arata foarte bine diferenta intre aparatele ON/OFF si cele cu tehnologia Inverter.

  Pentru vizionare intrati AICI.

  Published on October 24, 2014 · Filed under: Aer conditionat; Tagged as: , ,
  No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.